Ambasada

Despre noi

 Activitatea Ambasadei României în Regatul Belgiei se articulează plecând de la patru obiective prioritare:

  • consolidarea relaţiilor politice bilaterale;
  • promovarea proiectelor de cooperare economică;
  • dezvoltarea parteneriatelor bilaterale la nivel academic, ştiinţific, educaţional şi al comunităţilor;
  • integrarea armonioasă, afirmarea plenară şi prezervarea valorilor spirituale ale comunităţii româneşti din Regat.

Relaţiile politice belgo-române au atins un nivel de excelenţă remarcabil, reliefat în timpul vizitei Majestăţii Sale Regele Albert al II-lea la Bucureşti, în iulie 2009, precum şi cu ocazia manifestărilor de celebrare, în 2010, a 130 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state.

Pe acest fundament solid, acţiunea concretă a Ambasadei vizează diversificarea continuă a cooperării în plan politic, economic, academic şi cultural. Sunt avute în vedere cu prioritate proiectele iniţiate în domenii cu aplicabilitate nemijlocită cum ar fi inovaţia-cercetarea, buna guvernare, cooperarea descentralizată, sau educaţia. Un domeniu distinct şi dinamic al dialogului bilateral este cel al afacerilor europene, unde există un potenţial considerabil de cooperare în vederea integrării depline a României în Uniunea Europeană.

Ambasada acordă atenţie intensificării relaţiilor economice între cele două ţări prin stimularea interesului investitorilor belgieni pentru piaţa românească şi prin sprijinirea oamenilor de afaceri români în vederea extinderii activităţilor lor în Belgia. De asemenea, încurajăm interacţiunea dintre cercurile de afaceri române şi belgiene pentru a facilita dezvoltarea de parteneriate şi investiţii comune.

În egală măsură, preocupările Ambasadei se îndreaptă către cetăţenii români aflaţi în Belgia. Comunitatea românească din Regat este în continuă creştere şi afirmare, tot mai mulţi dintre concetăţenii noştri alegând în ultimii ani Belgia ca destinaţie pentru muncă, studii, afaceri sau turism. Ambasada îşi propune, ca misiune cu caracter permanent, încurajarea spiritului asociativ al românilor din Belgia, în vederea afirmării plenare şi conservării identităţii şi valorilor spirituale româneşti.

 

Alegeri pentru Președintele României 2019 - Harta locațiilor secțiilor de votare din Belgia

08.11.2019

Harta locațiilor secțiilor de votare din Belgia poate fi consultată aici …

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 - LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN BELGIA

07.11.2019

Lista secțiilor de votare din Belgia poate fi consulatată aici …

Program de lucru cu publicul la Secția Consulară

04.11.2019

Vă informăm că în perioadele 8-11 și 22-25 noiembrie 2019 Secția Consulară din Bruxelles nu lucrează cu publicul. În sediul oficiului consular Bruxelles va…

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 – Participarea în biroul electoral al unei secții de votare din Regatul Belgiei

19.10.2019

Vă informăm că Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat la 4 octombrie a.c. organizarea, în Belgia, a 23 de secții de votare : în Regiunea Bruxelles Capitală…